Vastuullista kuluttamista - bibliodraamatyöskentely 19.10.2021

Teatterisalonki

Tämän vuoden Vastuuviikolle tarjotaan nyt ensimmäistä kertaa Bibliodraama-ohjausta. Bibliodraama on toiminnallinen tapa lukea Raamattua. Työskentelyssä kohtaavat Raamatun aikaiset tapahtumat ja nykymaailma sellaisena kuin lukijat sen kokevat.  Tässä vuorovaikutuksessa viipyessä on tilaa kuunnella ja tunnustella, etsiä ja löytää. Ryhmään mahtuu monenlaisia mietteitä ja niitä jakaessa kaikki rikastuvat. Ennakkotietoja tai –taitoja ei tarvita. 

Bibliodraamassa vastuullisesta kuluttamisesta pysähdymme Jumalan Paratiisissa antamien kehotusten (1. Moos. 1:28, 1. Moos. 2:15) sekä Jeesuksen ahneudesta varoittavan tarinan (Luuk. 12:13-21) äärelle. Annamme koko kehomme kuunnella Jumalan sanoja ja niiden merkityksiä. Rikkaan miehen rooliin eläytymällä voimme tavoittaa jotain silloisesta todellisuudesta – kenties nykyisestäkin? Mitä kaikkea Jumalan vastaus rikkaalle miehelle meille opettaa? 

Bibliodraamakoulutus järjestetään tiistaina 19.10.2021 klo.18-19.30 Teamsin kautta. Tarvitset työskentelyyn Teams-videokokousyhteyden, joka onnistuu tietokoneella tavallisen nettiselaimen kautta ja mobiililaitteella ilmaisen sovelluksen kautta. Lisäksi tarvitset toimivan kameran ja mikrofonin (yleensä laitteissa sisäänrakennettuna). Varaathan itsellesi työskentelyn ajaksi rauhallisen, häiriöttömän tilan.

Työskentelyn ohjaa bibliodraamaohjaaja Sini Rantakari ja koulutuksen tarjoaa Herättäjä Yhdistys ry yhdessä Ekumeenisen vastuuviikon kanssa.

Ilmoittautumiset viimeistään 13.10.2021 Vastuuviikon koordinaattorille Sarah Tiaiselle, sarah.tiainen@ekumenia.fi. Esimateriaalit ja linkki itse tapahtumaan lähetetään viikkoa viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen.